Aanstaande

© Coby Verweij-van Schaik

Zonder dat de auteur het dit keer weet, wordt er op  zijn verjaardag op 30 november 2021 een bundel met korte verhalen gepubliceerd.

Het is een geheime missie geweest om William Roberts te verrassen. Hij schrijft al jaren korte verhalen. Vaak zijn het thrillers of horrorverhalen, maar hij heeft ook een mooi verhaal over de Tweede Wereldoorlog geschreven. Gewoon bedacht als hij onderweg was of alleen thuis en de muziek had aanstaan. 

Waarom een geheime missie: uiteraard in verband met het verrassingseffect. Maar ook omdat we natuurlijk hopen dat met de publicatie van deze bundel, het lanceren van deze website, een Instagram account en een Facebookpagina er naamsbekendheid ontstaat en er veel boeken verkocht zullen worden. Een deel van de opbrengst gaat namelijk De Hartstichting.
Dit, ter nagedachtenis aan zijn moeder Coby: zie Actie Hartstichting

Coby overleed eerder dit jaar totaal onverwacht aan een hartstilstand. Je belangrijkste orgaan dat letterlijk van de een op andere minuut stopt. De gedachten aan haar stoppen niet van de een op andere minuut. Zeker niet omdat ze zoveel moois heeft achtergelaten, zoals haar tekeningen en aquarellen. Ook al een creatieve geest; William Roberts heeft het dus niet van een vreemde. 

De illustratie van het boek is van haar hand. Geïnspireerd op haar vele reizen naar Zuid-Afrika: gek was ze op die kale bomen waarin gieren huizen. En dan zijn de leeuwen ook dichtbij.

In dit boek zijn 12 korte verhalen gebundeld. De verhalen zijn heel verschillend en een tipje van de sluier lichten we niet op behalve dat de verhalen je intrigeren en soms griezelig goed zijn.

Een disclaimer vooraf: kijk uit, voor je het weet lees je alle verhalen op een druilerige zondagmiddag!